E.g., 2024-6-28
E.g., 2024-6-28

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > Torrevieja

Torrevieja

Wilt u een vakantiehuis, een appartement huren in Torrevieja aan de Costa Blanca, op vakantie gaan of overwinteren in het geweldige Spaanse klimaat, relaxen onder het genot van de Spaanse zon, de prachtige uitzichten op zee en de adembenemende landschappen? Genieten van het heerlijke leven, de plaatselijke keuken, de tapas en de vele culturele bezienswaardigheden die de Costa Blanca in huis heeft.

De stad Torrevieja is de laatste jaren uitgegroeid van een klein vissershaventje tot men zou bijna kunnen zeggen een Metropool aan de Costa Blanca. Torrevieja is de ideale locatie voor een leuke en spannende vakantie, of u nu wilt ontspannen of interessante locaties wilt bezoeken in de omgeving, deze stad is zeker de plaats die u al het mogelijke kan geven tijdens uw vakantie. 

Torrevieja is gemakkelijk te bereiken vanuit de luchthaven van Alicante/ San Javier Murcia, wat deze stad een populaire bestemming maakt voor toeristen uit de hele wereld, vooral die uit de nabijgelegen Europese landen. Ook simpelweg, omdat men hier veel variatie vindt in culturele ervaringen, volop bezienswaardigheden en vele –sportieve- activiteiten.

Het gebied is het beste te beschrijven als een lange landstreek, welke bekend staat om zijn mooie stranden. Hierdoor is dit gebied ook zeer populair bij de Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie hier doorbrengen. Torrevieja zelf is ook aan zee gesitueerd en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutwatermeren welke de grootste zoutmeren zijn van heel Europa.

Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de genezende krachten van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaan bij deze ziektes.

WAT IS ER TE DOEN IN TORREVIEJA!
Er zijn veel mogelijkheden om u dagelijks te voorzien van uw behoeften. U kunt een auto huren en op verkenning uit gaan naar de nabij gelegen steden en gebieden, een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de streek. Of u kunt kiezen voor een rustig verblijf en genieten van een zonovergoten strandvakantie.

De natuurlijke schoonheid in dit deel van Spanje, de prachtige natuurparken, de golfbanen en de mooie stranden geven u de mogelijkheid te kunnen wandelen, te klimmen en te golfen in een zeer aangenaam klimaat. Torrevieja heeft voor ieder wat wils en is vanwege zijn ligging een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele andere steden en dorpen in deze regio van Spanje.

De kleurrijke cultuur biedt u een grote diversiteit aan verschillende festivals en culturele evenementen voor zowel voor jong als voor oud in ieders interesse. 

In Torrevieja is het heerlijk flaneren langs de gezellige boulevard, in de prachtige jachthavens en langs de talloze kraampjes met allerlei inheemse artikelen. Een van de oudste vissers- & jachthavens van Spanje treft u aan in het centrum. In Torrevieja vindt u ook de langste boulevard van de Costa Blanca waar U tientallen restaurantjes, barretjes en winkels aantreft.

KLIMAAT
Torrevieja is een ideaal vakantiegebied en heerlijk overwinteringsoord. In april 2006 bevestigde de Wereldgezondheidsorganisatie dat door het klimaat de regio rondom Torrevieja één van de gezondste gebieden van de wereld is om in te wonen.  De aanwezige natuurlijke zoutmeren gelegen aan de noord- en de zuidkant en de aanwezige temperatuur zorgen voor een microklimaat waardoor het hele jaar hier goed te vertoeven is.

De zomers zijn heerlijk warm en zonnig en in de winter is er een aangename temperatuur die varieert tussen van 16°C tot 21°C.