E.g., 2024-6-23
E.g., 2024-6-23

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar is een klein typisch Spaanse badplaats met een bevolking van iets meer dan 20.000 permanente bewoners. Gelegen aan de N332 net ten zuiden van Torrevieja aan de Spaanse Costa Calida en ten noorden van Mar Menor. De Mar Menor is de grote grootste zoutwater lagune in Europa en veelal zeer populair bij Noord-Europese en Spaanse toeristen.

San Pedro, zoals het meestal wordt genoemd, is het meest noordelijke gelegen plaatsje langs de oevers van de Mar Menor en zeker een bezoekje waard! Er is hier veel te ontdekken. Het heeft prachtige stranden, een jachthaven, het welbekende Salinas Regionaal Park en de helende Modderbaden Lo Pagan. Een geweldige plek om te fietsen of te wandelen. 

San Pedro del Pinatar herbergt een grote diversiteit aan winkels, boetieks, bars en restaurants. De wekelijkse markt wordt gehouden op maandag. Alle faciliteiten die U kunnen voorzien in uw dagelijkse behoeften zijn hier aanwezig.

De regio dankt haar bekendheid aan de zoutproductie en aan de geneeskrachtige modderbaden. Aan het strand van Lo Pagan zie je gedurende de zomermaanden mensen die zich insmeren met modder en zich daarna in de zon laten drogen. Vervolgens gaat men in zee baden. Het water bevat hier veel jodium. Mensen met gewrichtsklachten of huidproblemen geven aan dat de klachten door deze behandelingen verminderen.

LO PAGAN
Als men aan het Mar Menor denkt dan is de bekendste plaats nog altijd La Manga. Maar Lo Pagan gaat ook een steeds belangrijker plaats innemen. En dit is niet verwonderlijk. Hier zie je mensen in het meer die zich insmeren met geneeskrachtige modder. De eerste keer komt dit alles wat vreemd over maar bij nadere beschouwing blijkt deze modder zeer geneeskrachtig te werken.

De modder bevat calcium, fluoride en magnesium, sulfaat en chlorine. Het hoge zoutgehalte van het meer bevat veel jodium en het zijn dan ook vooral mensen met reumatische klachten en artritis die deze baden bezoeken. Ook ter revalidatie van breuken zou de modder geneeskrachtig werken. Huidaandoeningen worden door de modder aanzienlijk verminderd, zo zegt men.

De mensen smeren zich eerst met modder in op de gevoelige plekken of soms ook helemaal en laten dan deze modder drogen in de zon tot een harde korst. Daarna gaat men in het zoute water zich afspoelen. Vooral de Spanjaarden die van gezelligheid houden verenigen hier het nuttige met het aangename en wanneer men 's morgens over de pier wandelt ziet men meerdere echtparen en familieleden die elkaar insmeren en onder het genot van een drankje en/ of een hapje zich laten drogen.

De lange pier nodigt uit tot een mooie wandeling en men kan ook fietsen huren om helemaal tot het eind van de pier te fietsen. De modderbaden zijn geheel gratis. Het water van het Mar Menor is altijd enige graden warmer dan dat van de Middellandse Zee en zodoende kan men hier nog laat in het seizoen de watersport beoefenen.

De luchthaven van San Javier Murcia ligt gelegen op 6 Kilometer noordwestelijk van San Pedro del Pinatar. Het centrum van Murcia ligt op slechts 30 Kilometer afstand. Vele bezienswaardigheden liggen in hier binnen korte rij -afstand als het fascinerende kustplaatsje Santiago de la Ribera Beach en het opmerkelijke Palmera Beach.

Kaart

Accommodaties in San Pedro del Pinatar