E.g., 2024-6-23
E.g., 2024-6-23

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > Playa Flamenca

Playa Flamenca

Playa Flamenca is een deel van “Orihuela Costa” Deze kust is dan op zich weer een deel van de Costa Blanca. Het vormt het meest zuidelijk deel van deze Costa.  Wat kan deze regio je bieden ?  Meer dan 300 dagen zon per jaar zijn gegarandeerd. Dit  zuidelijk deel van de Costa Blanca is steeds meer in trek bij de vakantiegangers. 

Toch zeker bij de Scandinaviërs, Vlamingen en Nederlanders. Een bijkomende aantrekkingspleister is La Zenia shopping boulevard. Dit alles heeft de regio terug op gang getrokken. Zee, zon en prachtige stranden. Maar deze kuststrook heeft dan ook alles voor een geslaagde vakantie. De Middellandse zee, zon en prachtige stranden.

Orihuela Costa is onderverdeeld in verschillende urbanisaties met hun eigen stranden. Vanuit het noorden is er eerst Punta Prima, Orihuela  met de stranden van Punta Prima . 

De stranden zijn meer baaien : “Cala Estaca” en “Cala Mosca”. Een eindje verder op is “La Zenia ” met de witte stranden van “Cala Bosque” en “Cala Cerrada”. De volgende urbanisatie is Cabo Roig met een mooi groot zand strand. Het warmste plekje van Orihuela Costa omdat het zo mooi beschermd ligt in de rotsen. Het biedt je ook een prachtig panorama over de immens mooie Middellandse Zee.

Je vindt er twee voornaamste stranden nl. “Cala Caleta” en “Cala Capitan”. Verder op is Campoamor met zijn groot zandstrand,  is populair bij gezinnen met kinderen. Dankzij o.a. het speelplein op strand , de verschillende beach bars en de leuke visrestaurants. Ten laatste,  het mooi super lange strand van Mil Palmeras . Dit strand is heerlijk om een wandeling te doen.

Maar je kan ook mooie wandelingen maken langs de kust. Er is een mooie esplanade. Die loopt dan langs de Middellandse zee verder via  een verharde wandelweg. Je wandelt langs de rotsen die soms ingehouwen zijn door wind en zee.  Maar , je  krijgt er een prachtig panorama bij. Het is niet bedoeld voor fietsers, want er zijn steile stukken tussen met trappen.

Wat ook heel leuk is, zijn de verschillende strandbars . Ze zijn 7 op 7 open . Van s morgens vroeg tot ’s avonds laat . Ambiance verzekert met zicht op zee.