E.g., 2024-4-24
E.g., 2024-4-24

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > La Zenia

La Zenia

La Zenia ligt gelegen aan de Costa Blanca Zuid, iets ten zuiden van de middelgrote stad Torrevieja en direct aan de kustlijn van Orihuela Costa. La Zenia is een klein maar drukbezochte toeristische bestemming met prachtige stranden en herbergt tevens ook het grootste winkelcentrum uit deze streek “La Zenia Boulevard”.

Er is een keur aan voorzieningen, als supermarkten, winkels en horeca te vinden, verspreid over het hele gebied La Zenia tot aan het naast gelegen Playa Flamenca.

Het binnenland van La Zenia is omgeven met sinaasappel- en citroenbomen. Om een goede indruk te krijgen van de mooie kustlijn maak eens een wandelroute langs de kliffen en rotsen die zich hier op de 1e lijn bevinden. La Zenia is duidelijk een geweldige locatie voor een ontspannen strandvakantie en maakt het niet echt nodig elders te verblijven. Hier is alles wat U nodig heeft voor een geweldige familievakantie onder de Spaanse zon.

HET KLIMAAT
Het weer is meestal fantastisch! La Zenia ligt immers gelegen in het meest zuidelijkste gedeelte van de Costa Blanca, biedt U minstens 300 dagen zon per jaar, een lage luchtvochtigheid en zeer milde winters. Uiteraard de zomers zijn erg warm tot 35 graden en hoger. In plaats daarvan, de lente en de herfst zijn warm en droog.

In het bijzonder kunt U de kerstdagen doorbrengen/ vieren op het strand, een jaarlijks terugkerende traditie onder de velen aanwezigen.

UIT ETEN
La Zenia is zeer populair bij de bezoekers uit heel West-Europa. Door de aanwezigheid van La Zenia Boulevard kreeg La Zenia een echte boost. Als gevolg dat er een keur aan internationale restaurants hier te vinden is met een grote keus aan diversen internationale gerechten.

MARKTEN
Aan het eind van de week op zaterdag is er in het nabijgelegen Playa Flamenca een weekmarkt te vinden. Deze markt is op loopafstand van La Zenia Boulevard. Verder op donderdag in het nabijgelegen Cabo Roig met een geweldig uitzicht op de Mar Menor. Torrevieja Stad huisvest een grote markt op vrijdagmorgen.

GOLFBANEN
In de Costa Blanca zijn er meer dan 20 golfbanen te vinden. De verscheidenheid in golfbanen is redelijk groot, voor een beginnend of gevorderde golfer zijn er dus mogelijkheden genoeg. De verschillende golfterreinen liggen op redelijke afstand van elkaar om tijdens een golfvakantie een aantal golfbanen te verkennen.

Daarnaast zijn de golfbanen aan de Costa Blanca een stuk minder druk dan bijvoorbeeld aan de Costa Calida. Rondom La Zenia bevinden zich een 4-tal bekende 18-holes golfbanen.

Las Colinas de Campoamor golfbaan strekt zich uit over de vallei tussen heuvels en past natuurlijk in het landschap. De breedte van de fairways, het ontwerp van haar uitgebreide glooiende greens, en de talrijke tees op elke hole geven het een grote verscheidenheid. Dit betekent dat het geschikt is voor professionele competities, terwijl het ook genoeg heeft te bieden voor de gewone golfliefhebber.

Er is een volledig scala aan voorzieningen rondom het Club House van Las Colinas, met een golfschool, een driving range met een natuurlijk grasveld, een putting green en een approach area.

Villamartin Golf is wellicht één van de betere en zeker één van de meest gevestigde golfbanen in Spanje en zeer zeker in de Costa Blanca. Deze golfcourse is aangelegd in 1972 en heeft een buitengewoon fraai ontwerp. Na meer dan 40 jaar biedt de goed gewortelde en volwassen vegetatie een prachtig decor om te golfen.

Hier zijn een aantal professionele toernooien gespeeld zoals bijvoorbeeld in 1997 de Mediterranean Open Volvo PGA European Tour die gewonnen werd door Jose Maria Olazabal. Vanaf de eerste keer dat U hier de tee afslaat ademt het pure klasse uit. De golfbaan is minder heuvelachtig dan elders. Goed om te weten dat de 17e hole in Villamartin beschouwd wordt als één van de moeilijkste in Spanje.

De Real Club de Golf Campoamor Resort heeft een golfbaan voor 18 holes en is in gebruik sinds 1988. Deze golfbaan is gemiddeld genomen wat langer dan andere banen in de omgeving. De fairways zijn breder, zodat het wat makkelijker golfen is!! De golf van Campoamor is aangelegd in 2 valleien. Het heeft weelderige fairways en snelle greens, met palmbomen, dennen en sinaasappelbomen. Het heeft een clubhuis, restaurant en bars.

Las Ramblas Golf werd geopend in 1990 en is ontworpen door Pepe Gancedo. Ramblas Club de Golf kan gekenmerkt worden als een glooiende heuvelachtige golfbaan in een dramatisch contrasterend landschap. Het ene moment probeert U duidelijk van de bomen en struiken weg te sturen, het volgende moment te voorkomen om tegen onvruchtbare rotspartijen te slaan.

Vanaf de vele banen heeft U overigens een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee. Daarnaast heeft Las Ramblas Golf ook heel veel waterpartijen. Neemt U dus voldoende golfballen mee, U zult ze nodig hebben.

BEREIKBAARHEID
La Zenia ligt centraal gelegen tussen de twee luchthavens San Javier Murcia ( 25 minuten rij- afstand )  en de internationale luchthaven Alicante op 40 minuten rij -afstand. Beide luchthavens hebben een goede verbinding met andere internationale bestemmingen in West-Europa.

n het bijzonder op Alicante Airport vliegen veel budget maatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Norwegian ect. La Zenia is verder goed bereikbaar via de snelweg ( Tol ) van de AP-7 en de N332 kustweg.