E.g., 2024-6-23
E.g., 2024-6-23

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > Benidorm

Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. Benidorm is na Madrid en Barcelona de populairste toeristische trekpleister van Spanje. In België en Nederland is Benidorm vooral bekend als overwinterplaats voor ouderen. Vooral Nederlandse, Belgische, en Britse gepensioneerden brengen hier de winter door.

's Zomers daarentegen is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en jongeren die komen genieten van het nachtleven. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het één van de bekendste badplaatsen in Europa. Het historische centrum, het oude vissersdorp ligt gelegen op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. 

Tijdens een vakantie in Benidorm ligt U de ene dag heerlijk te luieren op een schitterend zandstrand en de volgende dag slentert U door het gezellige, oude centrum waar een typisch Spaanse sfeer hangt. In Benidorm vind je twee prachtige, lange zandstranden: het Levante strand, het nieuwe Benidorm en Poniente strand, het oude Benidorm. Benidorm heeft nog een derde en kleiner strand die wij kennen als Mal Pas. 

Deze baai ligt recht onder de kaap van Benidorm, naast het haventje. Vanaf het Plaça del Castelle kunt U per trap naar beneden om het strand te bereiken. Het strand van Cale de Mal Pas heeft weinig tot geen voorzieningen. In verhouding tot de twee grote stranden oogt dit strand natuurlijker en is het vaak ook wat minder druk.

Langs de stranden van Benidorm loopt een mooie boulevard met verschillende bars en restaurants die uitkijken op de mensen die gezellig aan het wandelen zijn. Achter de boulevard ligt de zeer levendige hoofdstraat met oneindig veel leuke, uiteenlopende winkels. Als U van het ene naar het andere strand wandelt, dan komt U langs het oorspronkelijke centrum van Benidorm, waar een typisch Spaans sfeertje hangt.

U kunt hier heerlijk door smalle straatjes slenteren, neerstrijken op één van de terrassen of een kijkje nemen op het mooi aangelegde balkon. Vanaf dit balkon heeft U een adembenemend uitzicht op de stranden en op de schuin aflopende rots, die voor deze bruisende badplaats zo kenmerkend is.

MANHATTAN VAN SPANJE
Als U over snelweg AP-7 richting Benidorm rijdt dan ziet U de contouren van de stad al van kilometers afstand. Hoogbouw domineert het straatbeeld van Benidorm. Niet voor niets dat Benidorm wel eens het Manhattan van Spanje genoemd wordt. Benidorm telt het grootste aantal hoge gebouwen per inwoner ter wereld. In Benidorm staat er gemiddeld per 180 inwoners een gebouw van tenminste 35 meter hoogte. Zelfs wereldsteden zoals New York, Tokio of Londen halen dit niet.

WINKELEN IN BENIDORM
Benidorm als winkelstad betekent vooral goedkoop winkelen. Dan hebben we het niet alleen over de prijs maar vooral ook over de kwaliteit. Het aanbod van kleding, schoenen en souvenirs is niet echt kwalitatief te noemen. De belangrijkste winkelstraat van Benidorm is Passeig de la Carretera en de omliggende autoluwe straten. Populair zijn ook de winkels en kraampjes aan Plaça Major en aan hoofdstraat Avenida del Mediterráneo. Verder is er in en rondom Benidorm van alles aangebracht om de toeristen te vermaken, zoals bingopaleizen, pretparken, toeristentreintjes en winkelcentra.

ETEN EN DRINKEN IN BENIDORM
Bijna alles is goedkoper in Benidorm, dit geldt ook voor restaurants. Aan eetgelegenheden is er in Benidorm geen gebrek. In de meeste restaurants kan je onder de 10 euro eten, vaak nog met je drinken mee in begrepen! De meeste restaurants serveren typisch fastfood. Duurdere restaurants zijn er ook, maar om echt gastronomisch te eten moet je al wat langer zoeken. 

Er is een restaurant voor ieder budget en smaak. Het is in Benidorm niet moeilijk om een Italiaans, Engels, Nederlands, Chinees of een Grieks restaurant te vinden. Natuurlijk vind je er ook Spaanse restaurants met overheerlijke tapas en paellaschotels. Tapas vind je er voldoende te weten in het 'tapas steegje' van Benidorm aan de Calle Santo Domingo.

NACHTLEVEN IN BENIDORM
Benidorm is constant in beweging. De stad blijft zichzelf voortdurend transformeren en opnieuw uitvinden. Dit is precies wat het centrum van de stad zo levendig maakt. ’s Avonds heb je de keuze uit een gevarieerd aanbod van wel 160 barretjes en disco’s. Leef je uit op de Levante strand promenade, in het oude centrum, in de buurt rond Rincon de Loix of bezoek de grotere discotheken op de Nationale N322 weg, meer richting de buitenwijken van de stad.

De straten Gerona, Ibiza, Mallorca en Londen vormen samen het ‘Engelse district’. Hier kun je samen met een internationaal publiek tot in de vroege uurtjes genieten van de laatste hits, live muziek en verfrissende drankjes. Bezoek een show van wereld klasse in het Benidorm Palace. Hier kun je twee uur lang genieten van performances van getalenteerde internationale dansers en artiesten. Je hebt de mogelijkheid om de indrukwekkende show te bekijken onder het genot van een smakelijk diner.

REIZEN NAAR BENIDORM
Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante, ca. 50 kilometer ten zuiden van Benidorm of Valencia, ca. 140 kilometer noordwaards. Vluchten vinden plaats vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Alicante en Valencia.

De afstand Nederland naar Benidorm is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1900 tot 2200 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn.

In Benidorm kun je het meeste te voet of met het openbaar vervoer doen. Als je ook nog iets van de prachtige omgeving wilt zien is een huurauto aan te bevelen. Taxi's zijn er volop te vinden in Benidorm en zijn vrij betaalbaar.