E.g., 2023-12-11
E.g., 2023-12-11

Toon meer

Toon minder

Home > Accommodaties > Bestemming > Orihuela Costa

Orihuela Costa

Orihuela Costa ligt gelegen aan de Spaanse oostkust ter hoogte van de stad Orihuela, die zelf 20 km landinwaarts ligt. Orihuela Costa strekt zich uit over een lengte van 16 km en grenst in het noorden aan de Spaanse havenstad Torrevieja en in het zuiden aan de autonome regio Murcia. Orihuela Costa telt onderstaande 57 urbanisaties binnen zijn kustgebied, die onderling erg verschillen in omvang en grootte.

Orihuela Costa heeft prachtige baaien en mooie stranden waar zowel Spanjaarden als veel buitenlandse toeristen in de zomer graag hun vakantie doorbrengen. Orihuela Costa staat internationaal bekend om zijn playasmet mooie witte zandstranden en helder water, kreken die worden afgewisseld door hoge steile kliffen. 

Diverse stranden, als Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Aguamarina, Dehesa de Campoamor en Mil Palmeras in Orihuela Costa zijn onderscheiden met de blauwe vlag status en liggen weliswaar op enige afstand van de stad maar ze behoren wel tot de gemeente Orihuela. 

Deze kuststreek heeft zeer mooie zandstranden, prachtige baaien met glashelder water, afgewisseld met rotsen en alle noodzakelijke dienstverlening die de toerist en bezoeker nodig hebben. Door zijn perfecte ligging en een gemiddelde temperatuur van 20° C, en de meer dan 300 zonnedagen per jaar, maken dat deze kuststreek het hele jaar door druk bezocht worden.

PLAYA FLAMENCA STRAND
Dit prachtige open strand is uiterst populair bij de water en zonaanbidders. Grenst in het noorden aan het strand van Punta Prima en in het zuiden aan het strand van La Zenia. Playa Flamenca is een redelijk druk bezocht strand en bekroond met de gewaardeerde Blauwe Vlag status, de erkenning van het voortdurende onder de aandacht brengen van haar prestaties als onderhoud en faciliteiten. 

Er is parkeergelegenheid, speciale toegang voor gehandicapten, speeltoestellen, toiletten, een Life-Guard en een Rode Kruis station aanwezig. Er is ook een bushalte, een taxistandplaats, een populaire promenade en een aantal restaurants waar bezoekers de traditionele regio gerechten kunnen proeven.

LA ZENIA STRAND
Dit is één van de drukstbezochte stranden in de Orihuela Costa. Dit zandstrand is 350 meter lang en 60 breed, heeft een Blauwe Vlag status en een ideale locatie voor het beoefenen van allerlei watersporten. Er is een speciale toegang voor gehandicapten, toiletten, Life Guard, Rode Kruis, parking, speeltoestellen en diversen restaurants.

CABO ROIG STRAND
Eén van de meest exclusieve en populaire vakantieoorden is Cabo Roig, erg druk tijdens de zomermaanden, maar rustig in de winter. Cabo Roig heeft alles in huis. Er zijn 2 mooie stranden, een prachtige jachthaven, spectaculaire rotsen en kliffen en een ruime keuze aan winkels, bars en restaurants gelegen aan de welbekende Cabo Roig strip.

Dit populaire en bekroonde strand heeft een lengte van 150 meter met een gemiddelde breedte van 16 meter.

DEHESA DE CAMPOAMOR STRAND
De urbanisatie Dehesa de Campoamor is een groene oase aan de Middellandse Zee. De stranden in Campoamor zijn ook zeer aantrekkelijk en populair in het bijzonder in de zomer bij de Spaanse toeristen, voornamelijk uit Murcia, Alicante en Madrid. Ook de toeristen uit de rest van Europa, met name uit Duitsland, België, Nederland en Groot-Brittannië zijn hier volop aanwezig.

Het strand Playa de La Glea, ook bekend als de "Big Beach", is het grootste en ook het beste gefaciliteerd. Er is een EHBO post, sanitaire voorzieningen en natuurlijk ook alle andere belangrijke en benodigde faciliteiten. Het strand van Playa de Barranco Rubio, ook bekend als de "Small Beach", is natuurlijk kleiner.

Traditioneel wordt dit strand vooral bezocht door toeristen uit de regio Murcia en Alicante. Deze regelmatige en jaarlijks terugkerende bezoekers hebben de neiging elkaar allemaal te kennen, wat zorgt voor een zeer vriendelijke en vertrouwde sfeer.

MIL PALMERAS STRAND
Deze natuurlijke open strand ligt dicht bij het Campoamor strand, heeft fijn wit zand en is 346 meter lang en 45 breed. Er is parkeergelegenheid, speciale toegang voor gehandicapten, toiletten, wasgelegenheden, een life-guard toren en een Rode Kruis-station.

GOLFBANEN
Tussen de urbanisaties van Orihuela Costa liggen verder nog vier 18-holes golfbanen met in totaal 72 holes en een oppervlakte van 1.700.000 m². Op deze internationaal erkende golfbanen, vinden regelmatig belangrijke europese golftoernooien plaats. Deze vier golfbanen zijn achtereenvolgens: Campo de Golf Villamartín, Campo de Golf Las Ramblas de Orihuela, Real Club de Golf Campoamor, Las Colinas Golf.